מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך – משהו כמו 160 מעלות.
בקלחת על אש בינונית מכניסים את 300 גרם השוקולד, החמאה והמים ובוחשים מידי פעם כ-5 דקות עד שהכל נמס והתקבל מרקם אחיד וסמיך יפהפה. ומסירים מהאש ומצננים מעט.
אחר כך מוסיפים את הביצים לקלחת עם השוקולד אחת אחרי השנייה שאחרי כל הוספת ביצה יש לערבב טוב. בסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב.
בקערה אחרת גדולה, מכניסים את הקמח, הקוואקר, הסוכר ואבקת הקקאו ומערבבים.
בזמן הערבוב מכניסים את תערובת השוקלד שיצרנו בקלחת, לאט ומערבבים טוב עד שנוצרת עיסה אחידה.
משמנים את התבנית היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה, ומכניסים לתנור לשעה ורבע – עד שהעוגה יציבה וכאשר נועצים קיסם הוא יוצא יבש עם מעט פירורים, לא לפחד עם העוגה קיבלה קצת סדקים.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על מגש שאותו נוכל לכסות ולאחסן במקרר (אחרי שהכל יהיה מוכן)
הקרם שמכסה את העוגה טעים ומפנק והקוואקר מעשיר את העוגה.
שמים את כל המרכיבים של הציפוי בקערה למיקרוגל, מחממים כחצי דקה, מערבבים בודקים שהשוקולד נמס באופן מלא, אם לא אז להכניס שוב למיקרוגל לחימום לעוד חצי דקה – בודקים ומערבבים שיתקבל קרם חלק ויפה.
יוצקים את הציפוי על העוגה , מורחים אותו בעדינות ונותנים לו לנזול גם בצדדים.
חותכים חתיכה ומגישים ובתאבון!
אנחנו ממליצים לאכול את העוגה לצד קפה קר על מנת לאזן את המתיקות
אחסון במקרר עד יומיים – שלוש.
- שיבולת השועל נחשבת העיני רבים “לדגן על” עתיר במרכיבים תזוניתיים יותר מדגנים אחרים לדוגמא מהחיטה.
- הקוואקר עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים המכונים בטא גלוקאן סיבים שנמצאו במחקרים שונים
המסייעים לפעילות העיכול ולהורדת רמות שומני הדם והסוכר בדם .
- בדייסת קוואקר המבוססת על 3 כפות קוואקר עם חלב או מים או תחליף חלב יש סיבים תזונתיים, חלבונים ובנוסף סידן וברזל.
- כשמכינים דייסת קוואקר השיבולת שועל סופחת את הנוזלים המוספים לדייסה וסיבי הקוואקר ממשיכים לספוח נוזלים גם במערכת העיכול
התורם לתחושת מלאות ושובע לאורך זמן