רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת שוקולד קוואקר עשירה
מתכון

עוגת שוקולד קוואקר עשירה

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

לציפוי

אופן ההכנה

עוגת שוקולד קוואקר עשירה וטעימה מלאה בהרבה סיבים תזונתיים והרבה אושר של שוקולד

הבהרות לגבי המרכיבים לעוגה

  1. תבנית עגולה חד פעמית או תבנית קפיצית 26 ס”מ
  2. 300 גרם שוקולד (שהרכבתי מ- 200 גרם שוקולד במילוי שקדים + 100 שוקולד במילוי קרם אגוזים)
  3. למי שאוהב מריר אז יש גם שוקולד במילוי שקדים מריר

איך מכינים עוגת שוקולד קוואקר?

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך – משהו כמו 160 מעלות.

  2. בקלחת על אש בינונית מכניסים את 300 גרם השוקולד, החמאה והמים ובוחשים מידי פעם כ-5 דקות עד שהכל נמס והתקבל מרקם אחיד וסמיך יפהפה. ומסירים מהאש ומצננים מעט.

  3. אחר כך מוסיפים את הביצים לקלחת עם השוקולד אחת אחרי השנייה שאחרי כל הוספת ביצה יש לערבב טוב. בסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב.

  4. בקערה אחרת גדולה, מכניסים את הקמח, הקוואקר, הסוכר ואבקת הקקאו ומערבבים.

  5. בזמן הערבוב מכניסים את תערובת השוקלד שיצרנו בקלחת, לאט ומערבבים טוב עד שנוצרת עיסה אחידה.

  6. משמנים את התבנית היטב.

  7. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה, ומכניסים לתנור לשעה ורבע – עד שהעוגה יציבה וכאשר נועצים קיסם הוא יוצא יבש עם מעט פירורים, לא לפחד עם העוגה קיבלה קצת סדקים.

  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

  9. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על מגש שאותו נוכל לכסות ולאחסן במקרר (אחרי שהכל יהיה מוכן)
     

מכינים ציפוי שוקולד לעוגה

  1. הקרם שמכסה את העוגה טעים ומפנק והקוואקר מעשיר את העוגה.

  2. שמים את כל המרכיבים של הציפוי בקערה למיקרוגל, מחממים כחצי דקה, מערבבים בודקים שהשוקולד נמס באופן מלא, אם לא אז להכניס שוב למיקרוגל לחימום לעוד חצי דקה – בודקים ומערבבים שיתקבל קרם חלק ויפה.

  3. יוצקים את הציפוי על העוגה , מורחים אותו בעדינות ונותנים לו לנזול גם בצדדים.

חותכים חתיכה ומגישים ובתאבון!

אנחנו ממליצים לאכול את העוגה לצד קפה קר על מנת לאזן את המתיקות


אחסון במקרר עד יומיים – שלוש.

 

קצת יתרונות על שיבולת השועל 

- שיבולת השועל נחשבת העיני רבים “לדגן על” עתיר במרכיבים תזוניתיים יותר מדגנים אחרים לדוגמא מהחיטה.
- הקוואקר עשיר במיוחד בסיבים תזונתיים המכונים בטא גלוקאן סיבים שנמצאו במחקרים שונים
המסייעים לפעילות העיכול ולהורדת רמות שומני הדם והסוכר בדם .
- בדייסת קוואקר המבוססת על 3 כפות קוואקר עם חלב או מים או תחליף חלב יש סיבים תזונתיים, חלבונים ובנוסף סידן וברזל.
- כשמכינים דייסת קוואקר השיבולת שועל סופחת את הנוזלים המוספים לדייסה וסיבי הקוואקר ממשיכים לספוח נוזלים גם במערכת העיכול
התורם לתחושת מלאות ושובע לאורך זמן

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות