www.Mabasir.co.il
חטיפי בורקס גבינה ממכרים
צוות מה בסיר
מצרכים
כל המצרכים
- 1 כף שמרים
- 0.75 כוס מים
- 1 כוס שומשום
- 2 כפות סוכר
- 0.33 כוס שמן
- 300 גרם גבינה בולגרית מפורררת
- 1 כוס חלב
- 2 יחידות ביצים
- 500 גרם קמח
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, שמן, שמרים, סוכר, ביצים, מים ומלח במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
- לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי 3 ס״מ.
- מורחים על הבצק חמאה ומפזרים את הגבינה הבולגרית.
- חותכים בעזרת סכין לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשבלול.
- טובלים כל שבלול בחלקו החיצוני בחלב ואז בשומשום, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ממשכים ככה על כל השבלולים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד להזהבת השבלולים.